Ohjelmistoaiheisia konferensseja

Ohjelmistoaiheisia konferensseja

Ohjelmistoaiheiseen konferenssiin osallistuminen voi olla erityisen antoisaa ja inspiroivaa. Niissä voidaan käydä läpi esimerkiksi erilaisten ohjelmistojen toimintaa käytännössä tai ohjelmistoteoriaa.

Tiedon lisäksi alan konferenssit tarjoavat mahdollisuuden tavata samanhenkistä seuraa ja inspiroitua itseä kiinnostavan aiheen äärellä. Inspiraatio on tarpeen, sillä tälläkin alalla on nähty viime vuosina yt-neuvotteluja, jollaisten moni alan ammattilainen pelkää nyt osuvan omalle kohdalle. Voit lukea tästä artikkelista lisätietoa neljästä suositusta ja antoisasta alan konferenssista, jotka järjestetään vuosittain – lue ja inspiroidu.

TACAS-konferenssi

Ohjelmistoaiheisia konferensseja 2 - Ohjelmistoaiheisia konferensseja

TACAS-konferenssin nimi tulee sanoista Tools and Algorithms for the Construction and Analysis of Systems. Tässä konferenssissa keskitytään nimensä mukaisesti erilaisten työkalujen soveltamismahdollisuuksiin sekä työkalutukeen liittyviin muodollisiin menetelmiin.

Kyseessä on yksi arvostetuimmista alan konferensseista, ja sen perustivat alun perin Bernhard Steffen, Kim Larsen, Ed Brinksma ja Rance Cleaveland. Konferenssien pitäminen aloitettiin Tanskassa vuonna 1995.

ESOP-konferenssit

Ohjelmistoaiheisia konferensseja 1 - Ohjelmistoaiheisia konferensseja

ESOP-konferenssien nimi tulee sanoista European Symposium on Programming. Näissä konferensseissa keskitytään ohjelmajärjestelmien sekä -kielien suunnitteluun, käyttöönottoon, analysointiin ja määrittelyyn ja ollaan näihin liittyvien peruskysymysten äärellä. Ensimmäinen ESOP-konferenssi järjestettiin vuonna 1986.

FASE-konferenssit

Ohjelmistoaiheisia konferensseja 3 - Ohjelmistoaiheisia konferensseja

FASE-konferenssien nimi tulee sanoista Fundamental Approaches to Software Engineering. Näiden konferenssien pääteemana on ohjelmistosuunnittelun perusteet.

FoSSaCS-konferenssit

Ohjelmistoaiheisia konferensseja 4 - Ohjelmistoaiheisia konferensseja

FoSSaCS-konferenssi on lyhenne International Conference on Foundations of Software Science and Computation Structures -konferenssista. Näissä konferensseissa keskitytään ohjelmistotieteeseen liittyvään perustutkimukseen. Erityisenä huomion kohteena ovat teoriat sekä sellaiset menetelmät, joilla voidaan analysoida, integroida, muuntaa, todentaa ja syntetisoida ohjelmia ja ohjelmistojärjestelmiä. FoSSaCS-konferenssi järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998, jolloin se oli osa ETAPS-ohjelmaa.

Hyödynnnä myös alan keskustelupalstat

Konferenssien lisäksi kannattaa hyödyntää myös alan aktiiviset keskustelupalstat. Esimerkiksi Suomi 24 -palsta on yksi Suomen suosituimmista keskustelupalstoista, jossa voi keskustella myös tekniikkaan ja vaikkapa käyttöjärjestelmiin liittyvistä aiheista. Palstalta löytyy esimerkiksi aktiivinen Debian 11 -käyttöjärjestelmää koskeva keskustelu. Keskusteluun osallistuminen on helppoa ja tarjoaa mielenkiintoisia uusia näkökulmia.